Suomalaiset lapset on saatava kotiin al-Holin pakolaisleiriltä

al-Holin sotavankileiri ja suomalaiset lapset

Syyriassa al-Holin pakolaisleirillä on noin 30 suomalaista lasta äiteineen. Olosuhteet leirillä ovat epäinhimilliset. Tilanteeseensa täysin syyttömät lapset pitää saada turvaan Suomeen.

Lapset täytyy mielestäni kaikin laillisin keinoin pyrkiä tuomaan Suomeen. Jos lasten kotiin saamisen edellytyksenä on, että äiditkin tuodaan Suomeen, näin on toimittava. Lasten etu menee tässä kaiken muun edelle.

Hyväksyn siis myös sen, että esimerkiksi Supon arvion mukaan äidit aiheuttavat Suomeen tullessaan turvallisuusriskin. Tämä on kuitenkin pienempi paha kuin lasten jättäminen leirille, mikä varmuudella aiheuttaa lapsille kärsimystä ja hengenvaaran päivästä toiseen.

Asiasta voi ihan perustellusti olla eri mieltä, mutta minun kantani on tämä. Ja se perustuu leirillä olevien lasten etuun. Nämä suomalaiset lapset ovat välittömässä vaarassa ja on meidän tehtävämme pitää heistä huolta.

Voivatko lapset tai äidit Suomeen tultuaan aiheuttaa vaaraa? Mahdollisesti. Nostaako lasten ja äitien tuominen Suomeen perussuomalaisten kannatusta? Kyllä. Pitääkö lapset silti tuoda Suomeen? Pitää.

Keskustelu jatkuu Facebookissa »